Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
rybyspeciality.sk
rybyspeciality.sk
rybyspeciality.sk

Bistro smartfood

Bistro smartfood, Šéfkuchár Peter Kulhány, Banská Bystrica

 

Peťo Kulhány

Peter Kulhány, známy šéfkuchár s mnohými oceneniami a skúsenosťami nielen zo Slovenska.

Po rokoch praxe a skúseností si Peter so skvelým tímom  otvoril svoje Bistro v Banskej Bystrici. Reštaurácia je menšia, veľmi útulná, dýcha domácou atmosférou. V Bistre je od rána čulý ruch, všetko tu beží ako hodinky. Počas podávania denného menu sa odrazu zákazník ocitne v oáze pohodovej atmosféry a kvalitnej gastronómie. Personál je v dobrej nálade a prirodzene okrem vynikajúceho jedla  vynakladá maximálnu starostlivosť o zákazníka.  

Veľkým plusom je, že denné menu je pripravované z potravín, ktoré šéfkuchár nakupuje čerstvé, každé ráno pred otvorením. Skladové zásoby sú minimálne a mrazničku v Bistre nenájdete.

Pre slovenskú gastronómiu sú reštaurácie, ktoré postupne vznikajú na podobnom koncepte ako Peťove Bistro výnimočným znamením pokroku.

Skvelá atmosféra, poctivé jedlo a výborná nálada zaručujú jedinečný kulinársky zážitok aj vo všedný deň. To je dôvod zastaviť sa.  

 

 

 

 

Treska v kukurično-bazalkovej kruste na teplom zemiakovom šaláte s hubami.

Ingrediencie:

Postup prípravy tresky:

Filety ochutíme soľou, obalíme v rozšlahanom vajíčku, najrájanej bazalke a podrvených kukuričných lupienkoch. Na každý plátok filety položíme plátok masla a pečieme na 180 C zhruba 8 minút. 

Ingrediencie:

Postup prípravy zemiakového šalátu:

Uvarené zemiaky v šupke očistíme a nakrájame na tenké plátky. Olivový olej, vodu, vínny ocot, soľ a korenie spolu privedieme do varu. Do vnútra pridáme nakrájanú na tenké kolečká cibuľu, hríby a 1 minútu spolu prevaríme. Do pripraveného nálevu pridáme nakrájané zemiaky a petržlenovú vňať. Zľahka spolu premiešame.

 Treska

 

Filety pstruha na smotanovo-kôprových tagliatelle s glazovanou brokolicou.

Ingrediencie:

Postup prípravy pstruha:

Biele víno, olivový olej, petržlenovú vňať a rez paradajky privedieme spolu do varu. Násladne vložíme osolené filety pstruha a na minimálnom množstve tekutiny paríme zakryté cca 3 minúty.

Ingrediencie:

Postup prípravy cestovín:

Z múky a vajca vypracujeme cesto na cestoviny a pomocou strojčeka na cestoviny pripravíme tagliatelle. Takto pripravené tagliatelle varíme v osolenej vode cca 2 minúty. Následne uvarenú cestovinu zmiešame s kyslou smotanou, nasekaným kôprom, trochuo olivového oleja a dochutíme citrónovou šťavou.

Ingrediencie:

  • 1 ks brokolice
  • 50gr. masla
  • soľ

Postup prípravy brokolice:

Brokolicu rozdelíme na samostatné ružičky, ktoré povaríme v osolenej vode 3 minúty. Následne scedíme a oglazujeme na rozpraženom masle.

Pstruh filet

 

Grilovaný losos na fialových zemiakoch s cesnakovým špenátom.

Ingrediencie:

Postup prípravy:

Lososa ogrilujeme z každej strany cca 2 minúty a dochutíme kvetnou soľou.

Fialové zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, rozpučíme, orestujeme na rozpraženom masle a dochutíme soľou a korením.

Smotanu, nastrúhaný parmezán spolu s bazalkou krátko povaríme a rozmixujeme s ponorným mixérom do peny.

Na olivovom oleji opečieme tenké plátky cesnaku. Vyberieme a následne v cesnakovom oleji opečieme baby špenát. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

 

Losos

 

 

Kolektív Bistra smartfood

Super partia 

Viac informácií na:www.smartfood.sk

Späť na zoznam receptov