Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
rybyspeciality.sk
rybyspeciality.sk
rybyspeciality.sk

Filetovanie lososa

Odrežeme hlavu pitvaného lososa od trupu.

Filetovanie lososa

Filetovanie lososa

Tesne nad chrbticou vedieme rez nožom, cez chrbtovú časť ku chvostu a zároveň prerežeme aj rebrá. Šikmo nastaveným nožom tlačíme počas rezania jemne na chrbticu. 

Filetovanie lososa

Vznikne nám neopracovaný filet. Druhú polovicu filety otočíme chrbticou na dosku a opäť režeme nožom popri chrbtici.

Filetovanie lososa

Po orezaní druhej polovice lososa ostane vyrezaná chrbtica a filet.

Filetovanie lososa

Vzniknú dve filety z ktorých odstránime brušné plutvy a spodnú časť brucha. Tento orez je vynikajúci na údenie teplým dymom.

Filetovanie lososa

Taktiež odstránime tukovú vrstvu na chrbtovej časti.

Filetovanie lososa

Nožom vedieme rez popod rebrá od hlavovej až po chvostovú časť. Čepeľou noža počas rezania jemne tlačíme na rebrové kosti. 

Filetovanie lososa

Na záver malými kliešťami alebo pinzetou vytiahneme  kostičky z filety lososa. Kostičky idú v jednej línii od hlavovej časti do zhruba 2/3 filety.

Filetovanie lososa

Takto spracovanú filetu môžeme ešte stiahnuť s kože. Nožom tlačíme na kožu a postupne vedieme nôž od chvostovej po hlavovú časť filety.

Filetovanie lososa

Späť.