Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
rybyspeciality.sk
rybyspeciality.sk
rybyspeciality.sk

Hotel FIS****, Jasná

Martin Frankl, Hotel FIS****, Jasná

Hotel FIS****, šéfkuchár Martin Frankl, Jasná

Martin Frankl, vždy pozitívne naladený človek. Optimista, ktorý berie život s nadhľadom a úsmevom na tvári.

Podmienkou a základom Martinovej kuchyne sú vždy čerstvé a kvalitné suroviny. Vďaka kvalite a čerstvosti surovín uprednostňuje Martin jednoduché, no veľmi inšpiratívne recepty. U prípravy rýb používa minimálne množstvo korenín a dochucovadiel. Necháva tak ozaj veľký priestor na vyniknutie chutí a kvality používaných rýb. Hosť má možnosť spoznať ozajstnú a pravú chuť mnohých druhov rýb. Čerstvosť a kvalita všetkých surovín v Martinovej kuchyni sú základom jeho úspechu a výnimočnosti.

Nórska treska s pomarančovou gremolatou a zemiakovým pyré.

Igrediencie:

Filet z pravej tresky opečieme na panvici s olivovým olejom, štipkou soli a korenia.

Filet

Po dopečení na panvičke sa pripravená treska potrie pomarančovou gremolatou.

Príloha

Ako prílohu do poručujeme klasické zemiakové pyré, pripravené zo zemiakov uvarených v šupke s pridaním kvapky masla a mlieka.

Ako dekorácia boli použité baklažánové prúžky z kôry baklažánu, restované na olivovom oleji.

 

Príprava gremolaty: Z pomaranča jemným strúhadlom ošúpeme vrchnú časť kôry, pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať a rozdrvený cesnak. Tieto tri ingrediencie spolu zmiešame s použitím malého množstva olivového oleja, bez použitia soli.

Pstruh dúhový, plnený zeleninovým ragout

Igrediencie:

Na hranolčeky nakrájanú cuketu a baklažán s pažítkou, cherry rajčinami a citrónovým tymiánom opražíme s olivovým olejom na panvici. 

Restovaná zelenina

Pstruha celého postriekame olivovým olejom a naplníme ho restovanou zeleninou. Takto naplneného pstruha ešte raz postriekame olivovým olejom a dáme ho piecť do vyhriatej rúry 180C zhruba na 7 minut. Takto upečený pstruh je pripravený na stolovanie.

Výsledné jedlo

Do poručujeme však ako prílohu karotkové pyré s parmezánom. Pyré si pripravíme zo zemiakov uvarených v šupke. (Takto uvarené a olúpané zemiaky pasírujeme za studena.) Orestujeme karotku, ktorú následné vmiešame do pyré spolu s parmezánom, vyvaľkáme valček a ten sa následne pečie v peci na cca 220 C postriekaný oliv.olejom.

Reštaurácia

Reštaurácie Reštaurácie

Viac informácií na: www.fisjasna.sk

Späť na zoznam receptov