Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
rybyspeciality.sk
rybyspeciality.sk
rybyspeciality.sk

Iný spôsob čistenia pstruha

Pokiaľ máme chuť môžeme vyskúšať druhý spôsob čistenia pstruha. Vznikne nám filetovaný pstruh aj s hlavou a chvostom.

Rybu si narežeme popri chrbtici, rez vedieme od hlavovej časti k chvostovej.

Iný spôsob čistenia pstruha

Nožom opatrne vedieme rez popri rebrách postupne k brušnej časti ryby. Takto postupne oddelíme chrbticu ryby aj s rebrami, v ktorej sú ukryté všetky vnútorné orgány.

Iný spôsob čistenia pstruha

Pri hlavovej časti chrbticu prestrihneme alebo prerežeme.

Iný spôsob čistenia pstruha

Celú chrbticu s rebrami a  vnútornosťami opatrne vytiahneme. Vznikne nám tak ryba bez kostí ,ktorá na prvý pohľad vyzerá ako vypitvaný pstruh.

Iný spôsob čistenia pstruha

Takto upravený pstruh je vhodný pri kuchynskej úprave na rôzne druhy plniek. 

Späť.