Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
rybyspeciality.sk
rybyspeciality.sk
rybyspeciality.sk

Roman Kováč

 

Roman Kováč

Roman Kováč - poctivo pripravuje na rok 2015 prekvapenie.

Roman, človek veľmi dobrosrdečný, vždy usmiaty a skromný.

Každému pokrmu odovzdáva zo seba maximálnu pozornosť a sústredenie. Pripravenému jedlu ešte posledným pohľadom venuje lásku ako otec, ktorý odprevádza svoje dieťa prvý krát do školy. Je úžasné sledovať koľko energie a zapáleniu pre gastronómiu venuje počas práce v kuchyni.

Ako sa hovorí, každé jedlo pripravené z lásky je najlepšie tak u Romana so môžete byť istý, že to tak naozaj bude. Len v málo kuchyniach stretnete kolektív ktorý funguje ako jedna duša. Sledovať ich prácu, no najmä ochutnať a nechať sa zlákať gastronómiou.

Pstruh dúhový s taštičkami plnenými hráškovou bryndzou, preliate maslovou emulziou.

Ingrediencie:

Filety zo pstruha osolíme a okoreníme, zabalíme do spareného póru. Zabalíme do fólie a necháme v pare zhruba 8 minút. Do základného cesta na taštičky pridáme pyré z pečenej cvikle, ktorá nám cesto pekne zafarbí. Cesto plníme plnkou z bryndze a hrášku. Pirôžky varíme v osolenej vode 4 minúty. Na rozohriatom masle si opražíme šalotku, ktorú zalejeme bielym vínom a vyredukujeme do polovice. Potom pridáme rybací vývar a zvaríme na polovicu. Nakoniec to zhustíme maslom. dochutíme soľou a citrónovou šťavou.

Pstruh dúhový

 

Pstruh dúhový 2

 

Marinovaný losos Gravlax

Igrediencie:

Čerstvú filetu z lososa potrieme zmesou korenia a byliniek. Necháme marinovať 24 hodín, potom filetu umyjeme pod studenou vodou. Krájame na tenké plátky a podávame ho s chlebíkom.

Marinovaný losos

 

Restované mušle Sv. Jakuba

Igrediencie:

Mušle očistíme a osušíme. Na rozpálenej panvici ich opečieme z oboch strán do zlata. Dochutíme soľou a korením, nakoniec pridáme trošku masla.

Ratatouille zelenina: cuketu, baklažán a paradajky vložíme do formy, dochutíme soľou, čerstvo zomletým korením a bazalkovým pestom. Pečieme v rozohriatej rúre zhruba 8 minút.

Sv. Jakub

Sv. Jakub 2

 

Späť na zoznam receptov